Beata Biernacka

Afiliacje


Publikacje

Lp. tytuł autorzy wydawnictwo
  1. Wpływ czasu gotowania i dodatku mąki z pszenicy zwyczajnej do semoliny na właściwości mechaniczne spaghetti Dariusz Dziki, Beata Biernacka, Janusz Laskowski Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2012, 19, 2, 277-287
  2. Zmiany właściwości fizycznych ciasta i pieczywa pszennego pod wpływem dodatku mąki z owsa czarnego Monika Wójcik, Dariusz Dziki, Renata Różyło, Beata Biernacka, Grzegorz Łysiak, Jawad al Aridhee Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2017, 24, 1, 163-172
  3. Physical and antioxidant properties of gluten-free bread enriched with carob fibre R. Różyło, D. Dziki, U. Gawlik-Dziki, B. Biernacka, M. Wójcik, A. Ziemichód International Agrophysics 2017, 31, 3, 411-418
  4. Effect of the addition of mixture of plant components on the mechanical properties of wheat bread M. Wójcik, D. Dziki, B. Biernacka, R. Różyło, A. Miś, W. Hassoon International Agrophysics 2017, 31, 4, 563-569
  5. Relationship between the properties of raw and cooked spaghetti – new indices for pasta quality evaluation B. Biernacka, D. Dziki, R. Różyło, M. Wójcik, A. Miś, D. Romankiewicz, Z. Krzysiak International Agrophysics 2018, 32, 2, 217-223