Pracownik Instytutu do 2014 r.

Mgr  Beata Kruk

Publikacje

Lp. autorzy tytuł czasopismo
  1. Skic A., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Chylińska M., Pieczywek P., Kurenda A., Zdunek A., Rutkowski K.:  Determination of the Optimum Harvest Window for Apples Using the Non-Destructive Biospeckle Method (2016 r.) Sensors 2016, Vol. 16, 661,
  2. Chylińska M., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Zdunek A.:  Study on dietary fibre by Fourier transform-infrared spectroscopy and chemometric methods (2016 r.) Food Chemistry 2016, Vol. 196, 2016, 114-122
  3. Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:  Combining FT-IR spectroscopy and multivariate analysis for qualitative and quantitative analysis of the cell wall composition changes during apples development (2015 r.) Carbohydrate Polymers 2015, Vol. 115, 93-103
  4. Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:  Wykorzystanie widm podczerwieni oraz analiz wielowymiarowych do oceny zmian zawartości polisacharydów ścian komórkowych jabłka. (2014 r.) XXI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny, 5-6.06.2014 r. 2014, 26-26
  5. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Nanomechanics of cell walls in relation to firmness during pre- and postharvest maturation of pears. (2014 r.) 1st Congress on Food Structure Design, Porto, Portugal, 15-17.10.2014 r. 2014, Ref: 3272,-36
  6. Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:  Influence of modified cell wall polysaccharides on rheological properties of food. (2014 r.) Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r. 2014, PP-34,-97
  7. Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:  Enzymatic degradation and changes in rheological properties of pectins in Daucus carota L. cv. ‘Nerac’ cell walls during postharvest storage. (2014 r.) Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r. 2014, OP-27,-47
  8. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Young’s modulus of cell walls in pears during pre- and postharvest maturation. (2014 r.) Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r. 2014, OP-26,-46
  9. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Badanie modułu Younga ścian komórkowych owoców za pomocą mikroskopu sił atomowych. (2014 r.) IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r. 2014, 85-85
  10. Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Kruk B., Zdunek A.:  Modyfikowane polisacharydy ścian komórkowych jako dodatki teksturotwórcze do żywności. (2014 r.) IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r. 2014, 38-38
  11. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Badanie zmian sztywności materiału ścian komórkowych gruszek zachodzących w czasie dojrzewania owoców za pomocą AFM. (2014 r.) VIII Seminarium Badania prowadzone metodami skaningowej mikroskopii bliskich oddziaływań STM/AFM 2014, Zakopane, 3-7.12.2014 r. 2014, U-37,-59
  12. Szymańska-Chargot M., Chylińska M., Kruk B., Zdunek A.:  Ocena składu chemicznego ścian komórkowych jabłka na podstawie widm podczerwieni oraz analiz wielowymiarowych. (2014 r.) NAUKA i PRZEMYSŁ metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości Ogólnopolskie Sympozjum „Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości”, Lublin, 10-12.06.2014 r. 2014, Tom I,, 489-492
  13. Chylińska M., Szymańska-Chargot M., Kruk B., Zdunek A.:  Klasyfikacja frakcji włókna pokarmowego na podstawie danych spektralnych. (2014 r.) NAUKA i PRZEMYSŁ metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości Ogólnopolskie Sympozjum „Nauka i przemysł – metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości”, Lublin, 10-12.06.2014 r. 2014, Tom I,, 485-488
  14. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Stiffness of fruit cell wall studied with an atomic force microscope. (2014 r.) XVI. Annual Linz Winter Workshop, Linz, Austria, 30.01.2014 r. - 02.02.2014 r. 2014, 13-13
  15. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M., Zdunek A.:  Badanie modułu Younga ścian komórkowych owoców za pomocą mikroskopu sił atomowych. (2014 r.) XXI Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny, 5-6.06.2014 r. 2014, 15-15
  16. Kozioł A., Cybulska J., Kruk B., Sysa D., Lekka M.:  The study of Young's modulus of fruits during development using atomic force microscopy. (2014 r.) 13th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2014, Nitra, Slovak Republic, 17-19.06.2014 r. 2014, 76-77
  17. Mierczyńska J., Kruk B., Chylińska M.:  Chemiczne tajemnice żywności (2013 r.) X Lubelski Festiwal Nauki, Lublin, 14-20.09.2013 r. 2013,
  18. Cybulska J., Kruk B., Mierczyńska J., Kozioł A., Zdunek A.:  Structural Properties of Plant Polysaccharides from Apple and Carrot Pomace (2013 r.) 8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r. 2013,
  19. Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Zdunek A.:  Modified Cell Wall’s Polysaccharides as Food Texture Stabilizers (2013 r.) 8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r. 2013,
  20. Cybulska J., Zdunek A., Kozioł A., Mierczyńska J., Adamiak A., Kruk B.:  Nanostruktura pektyn podczas ich fizjologicznej degradacji (2013 r.) XV Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego, Nałęczów, 26-28.06.2013 r. 2013, 28-28
Pokaż wszystkie publikacje