Dariusz Piotrowski
Afiliacje
- Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Publikacje
Lp. tytuł autorzy wydawnictwo- Wpływ parametrów suszenia próżniowego truskawek na właściwości sorpcyjne suszu Agnieszka Ciurzyńska, Dariusz Piotrowski, Monika Janowicz, Iwona Sitkiewicz, Andrzej Lenart: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2012, 19, 3, 477-486
- Wpływ stałego i zmiennego ciśnienia suszenia na zdolność pochłaniania wody wysuszonych truskawek Dariusz Piotrowski, Anita Godlewska: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2012, 19, 4, 815-823
- Analiza wpływu metody suszenia na wybrane właściwości fizyczne i mechaniczne truskawek Iwona Sitkiewicz, Dariusz Piotrowski, Monika Janowicz, Łukasz Szlendak: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2013, 20, 2, 427-437
- Skurcz i właściwości mechaniczne rozmrożonych truskawek suszonych metodą kon-wekcyjną, próżniową i konwekcyjno-próżniową Dariusz Piotrowski, Aleksandra Gołoś, Piotr Grzegory: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2014, 21, 2, 193-204