Pracownicy
mgr Maciej Bańda
tel.: (81) 744 50 61 w. 188
e-mail: m.banda@ipan.lublin.pl
Wyślij e-mail
Publikacje
Lp. autorzy tytuł czasopismo- Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Wiącek J., Dobrzański B., Parafiniuk P.: Breaking tester for examining strength of consolidated starch (2017 r.) International Agrophysics 2017, Vol. 31, 2, 251-258
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Wiącek J., Parafiniuk P., Gondek E.: Mechanical and combustion properties of sawdust-straw pellets blended in differernt proportions (2017 r.) Fuel Processing Technology 2017, Vol. 156, 366-375
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Horabik J.: Właściwości technologiczne aglomeratów z mieszanki trocin oraz rozdrobnionej słomy (2016 r.) XXIII Szkoła Naukowa „Postęp naukowo-techniczny i organizacyjny w rolnictwie”, Zakopane 1-5.02.1016 r. 2016,
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Wiącek J., Dobrzański B.: Breaking tester for examining strength of consolidated starch. (2016 r.) V Sympozjum Inżynierii Żywności z okazji 200-lecia Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Warszawa, 21-23.06.2016 r. 2016, 136-136
- Parafiniuk P., Wiącek J., Bańda M., Molenda M.: Pressure distribution in an assembly of wooden cylinders with various aspect ratios under uniaxial confined compression (2016 r.) Granular Matter 2016, Vol. 18, 2, 1-8
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M.: Właściwości skrobi wyznaczane w nowym aparacie do badań sypkości. (2015 r.) XXII Sympozjum Naukowe POSTĘP NAUKOWO-TECHNICZNY i ORGANIZACYJNY w ROLNICTWIE, Zakopane, 9-13.02.2015 r. 2015,
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M.: Strength of tablets produced of potato starch and ground wheat straw. (2015 r.) 8-th International Conference for Conveying and Handling of Particulate Solids CHoPS 2015, Tel Aviv, Izrael, 3-7.05.2015 r. 2015,
- Stasiak M., Molenda M., Bańda M., Gondek E.: Mechanical properties of sawdust and woodchips (2015 r.) Fuel 2015, Vol. 159, 900-908
- Rybiński W., Bańda M., Bocianowski J., Börner A., Starzycki M., Szot B.: Estimation of mechanical properties of seeds of common vetch accessions (Vicia sativa L.) and their chemical composition (2015 r.) Genetic Resources and Crop Evolution 2015, Vol. 62, 3, 361-375
- Stasiak M., Cybulska J., Bańda M.: Właściwości mechaniczne sproszkowanych polisacharydów błon komórkowych. (2014 r.) IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r. 2014, 147-147