Sabina Galus
Afiliacje
- Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności, SGGW ul. Nowoursynowska 159c, 02-776 Warszawa
Publikacje
Lp. tytuł autorzy wydawnictwo- Wpływ emulsji tłuszczowej na właściwości optyczne filmów serwatkowych Sabina Galus, Andrzej Lenart: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2012, 19, 1, 29-36
- Barwa, właściwości mechaniczne i przepuszczalność pary wodnej filmów pektynowych Sabina Galus, Piotr Uchański, Andrzej Lenart: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2013, 20, 3, 375-384
- Właściwości optyczne filmów z izolatu białek serwatkowych z dodatkiem wybranych olejów roślinnych Sabina Galus, Justyna Kadzińska: Acta Agrophysica [Acta Agroph.] 2014, 21, 2, 131-141