Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        
    Rheological and chemical properties of pectin enriched fractions from different sources extracted with citric acid (2017 r.)
        
        Carbohydrate Polymers 
                
                    2017, 
                            Vol. 156,   
                            
            
                                    443-451 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J.:         
    
        
    Porównanie właściwości reologicznych i biochemicznych pektyn owocowych ekstrahowanych w roztworze kwasu cytrynowego. (2015 r.)
        
         
         
            VIII Sympozjum Doktorantów "Współczesne problemy w Naukach o Życiu", Lublin, 29.10.2015 r.               
                    2015, 
                            
            
                                    24-24 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Zdunek A.:         
    
        
    Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości reologiczne matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych. (2015 r.)
        
        Żywność. Nauka. Technologia. Jakość. 
                
                    2015, 
                            Vol. 99,   
                                        2,   
                
            
                                    103-113 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Sołowiej B., Zdunek A.:         
    
        
    Effect of Ca2+, Fe2+ and Mg2+ on rheological properties of new food matrix made of modified cell wall polysaccharides from apple. (2015 r.)
        
        Carbohydrate Polymers 
                
                    2015, 
                            Vol. 133,   
                            
            
                                    547-555 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        Właściwości reologiczne i biochemiczne pektyn izolowanych metodą ekstrakcji w kwasie cytrynowym z wybranych owoców kolorowych. (2015 r.)   
        
         
         
            XXII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 2-3.06.2015 r.               
                    2015, 
                            
            
                                    19-19 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        
    Modification of rheological properties of polysaccharide food matrix made of apple pomace by divalent metal ions. (2015 r.)
        
         
         
            14th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2015
Gödöllö, Hungary, 27-29.05.2015 r.               
                    2015, 
                            
            
                                    44-45 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Pieczywek P., Zdunek A.:         
    
        
    Effect of Storage on Rheology of Water-Soluble, Chelate-Soluble and Diluted Alkali-Soluble Pectin in Carrot Cell Walls (2015 r.)
        
        Food and Bioprocess Technology 
                
                    2015, 
                            Vol. 8,   
                                        1,   
                
            
                                    171-180 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Zdunek A., Kozioł A.:         
    
        
    Structural properties of Cell Wall Polysaccharides from apple and carrot pomace. (2014 r.)
        
         
         
            15th Food Colloids Conference, Karlsruhe, Niemcy, 13-16.04.2014 r.               
                    2014, 
                            
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:         
    
        
    Influence of modified cell wall polysaccharides on rheological properties of food. (2014 r.)
        
         
         
            Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    PP-34,-97 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:         
    
        
    Enzymatic degradation and changes in rheological properties of pectins in Daucus carota L. cv. ‘Nerac’ cell walls during postharvest storage. (2014 r.)
        
         
         
            Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    OP-27,-47 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        
    Matryca polisacharydowa wzbogacona dodatkiem metali jako modyfikator  właściwości reologicznych żywności. (2014 r.)
        
         
         
            IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    108-108 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Kruk B., Zdunek A.:         
    
        
    Modyfikowane polisacharydy ścian komórkowych jako dodatki teksturotwórcze do żywności. (2014 r.)
        
         
         
            IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    38-38 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        Influence of metal ions on rheological properties of high dietary fiber powder. (2014 r.)   
        
         
         
            3rd International ISEKI_Food Conference, “Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy”, Athens, Greece, 21-23.05.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    136-136 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Zdunek A.:         
    
        
    Food texture stabilizer from apple juice by-products. (2014 r.)
        
         
         
            3rd International ISEKI_Food Conference, “Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy”, Athens, Greece, 21-23.05.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    137-137 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J.:         
    
        
    Charakterystyka chemiczna i reologiczna matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych wzbogaconej dwuwartościowymi jonami metali. (2014 r.)
        
         
         
            VII Sympozjum Doktorantów, „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa, 23.10.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    29-29 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Zdunek A.:         
    
        
    Atomic force microscopy in analysis of films from processed cell wall polysacchardes. (2014 r.)
        
         
         
            10th International Conference On Polysaccharides-Glycoscience 2014, Prague, Czech Republic,22-24.10.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    Chemicke Listy 108, 1091-1097 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        
    Effect of calcium, magnesium and iron ions on rheological properties of polysaccharide matrix from apple pomace. (2014 r.)
        
         
         
            10th International Conference On Polysaccharides-Glycoscience 2014, Prague, Czech Republic,22-24.10.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    Chemicke Listy 108, p.1091-1097 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:         
    
        
    High dietary fiber powder enriched with metal ions and ascorbic acid as a modifier of rheological properties of food. (2014 r.)
        
         
         
            13th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2014, Nitra, Slovak Republic, 17-19.06.2014 r.               
                    2014, 
                            
            
                                    87-88 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Kruk B., Chylińska M.:         
    
        Chemiczne tajemnice żywności (2013 r.)   
        
         
         
            X Lubelski Festiwal Nauki, Lublin, 14-20.09.2013 r.               
                    2013, 
                            
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Kruk B., Mierczyńska J., Kozioł A., Zdunek A.:         
    
        Structural Properties of Plant Polysaccharides from Apple and Carrot Pomace (2013 r.)   
        
         
         
            8th CIGR International Technical Symposium - Section VI  "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.               
                    2013, 
                            
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Zdunek A.:         
    
        Modified Cell Wall’s Polysaccharides as Food Texture Stabilizers (2013 r.)   
        
         
         
            8th CIGR International Technical Symposium - Section VI  "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.               
                    2013, 
                            
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J.:         
    
        SUSZENIE ROZPYŁOWE JAKO METODA OTRZYMANIA PRODUKTÓW TYPU INSTANT (2013 r.)   
        
         
         
            VI Sympozjum Doktorantów "Problemy Inżynierii Rolniczej i Agrofizyki", Lublin 17.10.2013 r.               
                    2013, 
                            
            
                                    24-24 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Zdunek A., Kozioł A., Mierczyńska J., Adamiak A., Kruk B.:         
    
        Nanostruktura pektyn podczas ich fizjologicznej degradacji (2013 r.)   
        
         
         
            XV Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego, Nałęczów, 26-28.06.2013 r.               
                    2013, 
                            
            
                                    28-28 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J.:         
    
        Modyfikowane polisacharydy roślinne jako stabilizatory tekstury żywności (2013 r.)   
        
         
         
            Forum – Innowacyjne Materiały. Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej, Lublin, 18-19 czerwca 2013 r.               
                    2013, 
                            
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Kozioł A., Mierczyńska J., Zdunek A.:         
    
        Analysis of structural changes of water, chelate and diluted alkali soluble pectins fractions from carrot during cold storage with the atomic force microscope (2013 r.)   
        
         
         
            InsideFood Symposium, Leuven, Belgium, 9-12.04.2013 r.               
                    2013, 
                            
            
                                    14-15 
                   
              
                                 
    
     
            
         Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Kozioł A., Zdunek A.:         
    
        
    Pectinolytic enzymes mechanisms: changes in pectin structure during postharvest ripening of carrot (2013 r.)
        
         
         
            12th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2013. Lublin, Poland, 21-23.05.2013 r.               
                    2013, 
                            
            
                                    40-41 
                   
              
                                 
    
     
            
         Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Kozioł A., Zdunek A.:         
    
        Enzymatic degradation of pectin during postharvest ripening (2013 r.)   
        
         
         
            10th International Conference on Agrophysics, Lublin 5-7.06.2013 r.               
                    2013, 
                            
            
                                    40-40