Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Rheological and chemical properties of pectin enriched fractions from different sources extracted with citric acid (2017 r.)
Carbohydrate Polymers
2017,
Vol. 156,
443-451
Mierczyńska J.:
Porównanie właściwości reologicznych i biochemicznych pektyn owocowych ekstrahowanych w roztworze kwasu cytrynowego. (2015 r.)
VIII Sympozjum Doktorantów "Współczesne problemy w Naukach o Życiu", Lublin, 29.10.2015 r.
2015,
24-24
Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Zdunek A.:
Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości reologiczne matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych. (2015 r.)
Żywność. Nauka. Technologia. Jakość.
2015,
Vol. 99,
2,
103-113
Mierczyńska J., Cybulska J., Sołowiej B., Zdunek A.:
Effect of Ca2+, Fe2+ and Mg2+ on rheological properties of new food matrix made of modified cell wall polysaccharides from apple. (2015 r.)
Carbohydrate Polymers
2015,
Vol. 133,
547-555
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Właściwości reologiczne i biochemiczne pektyn izolowanych metodą ekstrakcji w kwasie cytrynowym z wybranych owoców kolorowych. (2015 r.)
XXII Lubelskie Warsztaty Biofizyczne, Kazimierz Dolny nad Wisłą, 2-3.06.2015 r.
2015,
19-19
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Modification of rheological properties of polysaccharide food matrix made of apple pomace by divalent metal ions. (2015 r.)
14th International Workshop for Young Scientists, BioPhys Spring 2015
Gödöllö, Hungary, 27-29.05.2015 r.
2015,
44-45
Mierczyńska J., Cybulska J., Pieczywek P., Zdunek A.:
Effect of Storage on Rheology of Water-Soluble, Chelate-Soluble and Diluted Alkali-Soluble Pectin in Carrot Cell Walls (2015 r.)
Food and Bioprocess Technology
2015,
Vol. 8,
1,
171-180
Cybulska J., Mierczyńska J., Zdunek A., Kozioł A.:
Structural properties of Cell Wall Polysaccharides from apple and carrot pomace. (2014 r.)
15th Food Colloids Conference, Karlsruhe, Niemcy, 13-16.04.2014 r.
2014,
Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:
Influence of modified cell wall polysaccharides on rheological properties of food. (2014 r.)
Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.
2014,
PP-34,-97
Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Zdunek A.:
Enzymatic degradation and changes in rheological properties of pectins in Daucus carota L. cv. ‘Nerac’ cell walls during postharvest storage. (2014 r.)
Postharvest Unlimited, ISHS International Conference, Cyprus, 10-13.06.2014 r.
2014,
OP-27,-47
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Matryca polisacharydowa wzbogacona dodatkiem metali jako modyfikator właściwości reologicznych żywności. (2014 r.)
IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.
2014,
108-108
Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Stasiak M., Kruk B., Zdunek A.:
Modyfikowane polisacharydy ścian komórkowych jako dodatki teksturotwórcze do żywności. (2014 r.)
IV Sympozjum Inżynierii Żywności, SGGW, Warszawa, 1-2.07.2014 r.
2014,
38-38
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Influence of metal ions on rheological properties of high dietary fiber powder. (2014 r.)
3rd International ISEKI_Food Conference, “Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy”, Athens, Greece, 21-23.05.2014 r.
2014,
136-136
Cybulska J., Mierczyńska J., Pieczywek P., Zdunek A.:
Food texture stabilizer from apple juice by-products. (2014 r.)
3rd International ISEKI_Food Conference, “Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy”, Athens, Greece, 21-23.05.2014 r.
2014,
137-137
Mierczyńska J.:
Charakterystyka chemiczna i reologiczna matrycy polisacharydowej z wytłoków jabłkowych wzbogaconej dwuwartościowymi jonami metali. (2014 r.)
VII Sympozjum Doktorantów, „Cztery Żywioły – współczesne problemy w naukach o życiu”, Warszawa, 23.10.2014 r.
2014,
29-29
Cybulska J., Mierczyńska J., Zdunek A.:
Atomic force microscopy in analysis of films from processed cell wall polysacchardes. (2014 r.)
10th International Conference On Polysaccharides-Glycoscience 2014, Prague, Czech Republic,22-24.10.2014 r.
2014,
Chemicke Listy 108, 1091-1097
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
Effect of calcium, magnesium and iron ions on rheological properties of polysaccharide matrix from apple pomace. (2014 r.)
10th International Conference On Polysaccharides-Glycoscience 2014, Prague, Czech Republic,22-24.10.2014 r.
2014,
Chemicke Listy 108, p.1091-1097
Mierczyńska J., Cybulska J., Zdunek A.:
High dietary fiber powder enriched with metal ions and ascorbic acid as a modifier of rheological properties of food. (2014 r.)
13th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2014, Nitra, Slovak Republic, 17-19.06.2014 r.
2014,
87-88
Mierczyńska J., Kruk B., Chylińska M.:
Chemiczne tajemnice żywności (2013 r.)
X Lubelski Festiwal Nauki, Lublin, 14-20.09.2013 r.
2013,
Cybulska J., Kruk B., Mierczyńska J., Kozioł A., Zdunek A.:
Structural Properties of Plant Polysaccharides from Apple and Carrot Pomace (2013 r.)
8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.
2013,
Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Zdunek A.:
Modified Cell Wall’s Polysaccharides as Food Texture Stabilizers (2013 r.)
8th CIGR International Technical Symposium - Section VI "Advanced Food Processing and Quality Management", Guangzhou, China, 3-7.11.2013 r.
2013,
Mierczyńska J.:
SUSZENIE ROZPYŁOWE JAKO METODA OTRZYMANIA PRODUKTÓW TYPU INSTANT (2013 r.)
VI Sympozjum Doktorantów "Problemy Inżynierii Rolniczej i Agrofizyki", Lublin 17.10.2013 r.
2013,
24-24
Cybulska J., Zdunek A., Kozioł A., Mierczyńska J., Adamiak A., Kruk B.:
Nanostruktura pektyn podczas ich fizjologicznej degradacji (2013 r.)
XV Zjazd Polskiego Towarzystwa Biofizycznego, Nałęczów, 26-28.06.2013 r.
2013,
28-28
Cybulska J., Mierczyńska J.:
Modyfikowane polisacharydy roślinne jako stabilizatory tekstury żywności (2013 r.)
Forum – Innowacyjne Materiały. Uniwersytet Marii Curie Skłodowskiej, Lublin, 18-19 czerwca 2013 r.
2013,
Cybulska J., Kozioł A., Mierczyńska J., Zdunek A.:
Analysis of structural changes of water, chelate and diluted alkali soluble pectins fractions from carrot during cold storage with the atomic force microscope (2013 r.)
InsideFood Symposium, Leuven, Belgium, 9-12.04.2013 r.
2013,
14-15
Mierczyńska J., Cybulska J., Kruk B., Kozioł A., Zdunek A.:
Pectinolytic enzymes mechanisms: changes in pectin structure during postharvest ripening of carrot (2013 r.)
12th International Workshop for Young Scientists BioPhys Spring 2013. Lublin, Poland, 21-23.05.2013 r.
2013,
40-41
Cybulska J., Mierczyńska J., Kruk B., Kozioł A., Zdunek A.:
Enzymatic degradation of pectin during postharvest ripening (2013 r.)
10th International Conference on Agrophysics, Lublin 5-7.06.2013 r.
2013,
40-40